March 21, 2020

Βγαίνοντας από το Μatrix- Covid 19

Γιατί ο κορωνοϊός είναι ακριβώς αυτό το ξυπνητήρι για την αφύπνιση της συνείδησής μας, από που ερχόμαστε και τελικά τι χρειάζεται για να επιβιώσουμε. Πόσα λάθη κάναμε στην πορεία και πόσο λάθος σκεφτόμαστε, μήπως τελικά χάσαμε το δρόμο; Γιατί τώρα celebrities, εφοπλιστές αλλά και όλοι οι κοινοί θνητοί άνθρωποι είναι σε καραντίνα. Όλοι στην ίδια μοίρα ως αποτέλεσμα της ύβρεως που διαπράξαμε και προκαλέσαμε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή εκδίκηση του σύμπαντός απέναντι στο ανθρώπινο είδος που συνεχίζει να υπερεκτιμά τις ικανότητες και τη δύναμή του, σωματική αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική και συμπεριφέρεται με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στην ίδια του τη ζωή.
March 7, 2020

Ημέρα της γυναίκας… μια υπενθύμιση

Η ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μια ακόμα γιορτή. Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών. Δεν είναι ακόμα μια φιέστα για να πούμε "Χρόνια Πολλά" και να χαρίσουμε λουλούδια. Και δεν είναι μόνο μία ημέρα. Είναι και οι υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου που οι γυναίκες παγκοσμίως δίνουν τη δική τους μάχη, όλες μαζί και κάθε μία ξεχωριστά σε μία κοινωνία που αλλάζει αργά και βασανιστικά...
February 26, 2020

5 πράγματα που έμαθα για τη ζωή από τον Κώστα Βουτσά

Νόμιζα ότι θα ζήσει για πάντα. Όταν έμαθα ότι μπήκε στο νοσοκομείο είπα αυτός ο άνθρωπος αποκλείεται να πεθάνει ποτέ. Δεν είναι άνθρωπος. Είναι μια ιδέα. Άφθαρτος. Αειθαλής. Θα τη γλιτώσει. Άλλωστε το έλεγε και ο ίδιος ότι το χάρο θα τον διώχνει μακριά. Αγέραστος, διψούσε για τη ζωή και τη ρούφηξε ως το μεδούλι. Θρύλος μα και ταπεινός. Γλυκός και αεικίνητος. Δεν το έπαιξε ποτέ βεντέτα παρόλο που ήταν. Αγαπήθηκε όσο λίγοι και όλοι θα τον θυμούνται ως "τον αιώνιο έφηβο" που θα συμβολίζει για πάντα τη ζωή και τη νιότη. Και έτσι όπως έκατσα στο laptop να γράψω ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Κώστα Βουτσά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα μαθήματα ζωής που μας άφησε παρακαταθήκη εκτός από την πολιτιστική κληρονομιά, το γέλιο και τις ατάκες του.
January 7, 2020

Γενέθλια Ξανά

Το γεγονός ότι γεννήθηκες κάποτε σαν σήμερα δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γιορτάσεις συμβατικά με κλισέ κεράκια και κλισέ ευχές, βάζοντας το ψεύτικο χαμόγελο στα χείλη και τραγουδώντας το γνωστό τραγουδάκι "μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά". Πρώτον γιατί δε θα έχω ποτέ άσπρα μαλλιά - εσύ; Δεύτερον γιατί δε χρειάζεται να γίνω μεγάλη για να με λένε σοφή και τρίτον γιατί τη γνώση μπορείς να τη σκορπίζεις κάθε μέρα δείχνοντας το δρόμο με τις πράξεις και τις λέξεις σου. Και όταν το χάνεις, πάλι να το βρίσκεις και ξανά να προσπαθείς να είσαι το παράδειγμα αυτό το φωτεινό παράδειγμα που τρέχει το extra mile. Που χαρίζει το έξτρα χαμόγελο που είναι εκεί να βοηθήσει με μια καλή κουβέντα και να εστιάσει στα θετικά και όχι στα αρνητικά των ανθρώπων. Άλλωστε, αν κάτι όλοι ψάχνουμε είναι η αποδοχή.
October 13, 2019

Ο Θεός είναι μεγάλος…

Για ποια καλύτερη ζωή και ποια ανθρώπινα δικαιώματα μαχόμαστε εμείς όταν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τα αυτονόητα. Τα βασικά. Θλίβομαι παρατηρώντας τις εξελίξεις και θλίβομαι γιατί σε αντίθεση με τα όσα θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, από τον άνθρωπο πηγάζει η μεγαλύτερη οδύνη. Ψυχική οδύνη αλλά και ωδίνες που φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Γιατί την ώρα της γέννας ποια μάνα μπορεί να φανταστεί ότι το παιδί της θα είναι ικανό να σκοτώσει ανελέητα ένα άλλο μωρό; Ένα παιδί κοιτώντας το στα μάτια λέγοντας: ο Αλλάχ είναι μεγάλος;
October 9, 2019

«Βοήθησέ με να το κάνω μόνος μου» – ακολουθώντας τη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία

Δεν λέω ότι όλα αυτά ταιριάζουν σε κάθε μαμά. Η κάθε μία είναι διαφορετική και έχει άλλες αξίες, άλλες αρχές και άλλα βιώματα. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι ότι κάθε παιδί είναι ο καθρέφτης των γονιών του. Και θέλει να κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα που βλέπει. Θέλει να μπορεί να τα κάνει. Και εμείς οφείλουμε να το βοηθήσουμε και όχι να επαναλαμβάνουμε μοτίβα τύπου "Είσαι μικρός και δεν μπορείς". Η αυτοπεποίθηση χτίζεται από τη μικρή μας ηλικία. Πιστέψτε στα παιδιά σας. Είναι οι αυριανοί ενήλικες και πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια, ενισχύοντας τις ικανότητές τους και αφήνοντας τα ελεύθερα να πετάξουν για ένα καλύτερο κόσμο.
September 22, 2019

Άλλη μια χρονιά διδάσκοντας ελληνικά – Ελληνομάθεια 2019 – 2020

Παντού στον κόσμο η Ελληνομάθεια παράγει αξιοθαύμαστο έργο, ακόμα και εδώ, στα βάθη της Ασίας. Σε μια περιοχή όπου το ελληνικό στοιχείο δεν εκλείπει και μας δείχνει για μια ακόμα φορά ότι μια χούφτα Έλληνες είναι ικανοί να εξαπλώσουν τον ελληνισμό σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σαν σπόρος που φύεται στην καρδιά κάθε μαθητή, αυτή η αέναη αγάπη για την Ελλάδα και τη γλώσσα μας κι εμείς από τη μεριά μας, καλούμαστε να φυτεύουμε κάθε χρόνο τις γνώσεις για να έχουμε καλή σοδειά και να μεγαλώνουμε μαθαίνοντας, γνωρίζοντας και μιλώντας ελληνικά.
September 9, 2019

Στον Άδη ανατέλλω – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Έψαχνα να βρω μια αφορμή για να κάτσω πάλι μπροστά στο laptop μετά από τόσο καιρό. Άλλαξαν -βλέπεις- πολλά μαζί κι εσύ κι εγώ. Αν το θες είναι ευκαιρία, άλλη πορεία να χαράξεις μπορείς κάθε φορά που η ζωή σου αλλάζει. Δε χρειάζονται πολλά. Μόνο να καταλάβεις την αξία της στιγμής.
March 7, 2019

5 πράγματα που έμαθα από τη φετινή χρονιά στο Abu Dhabi

Άσε τις φλυαρίες και κάνε πράξεις. Καλύτερα να μην υπόσχεσαι πολλά αλλά όταν τελικά σου ζητηθεί κάτι να το κάνεις με το παραπάνω. Οι πράξεις είναι αυτές που αλλάζουν τον κόσμο και καμία ιδέα όσο και φαεινή να είναι δεν υλοποιείται αν δε δουλέψεις γι' αυτήν. Μη περιμένεις τα likes στα social media. Kάνε like εσύ στον εαυτό σου.
January 21, 2019

η Μακεδονία, ο Τσιτσιπάς και οι άλλοι…

Ας αλλάξουμε -επιτέλους πια- νοοτροπία εμείς οι Νεοέλληνες και ας αποκτήσουμε και πάλι τη χαμένη μας λάμψη. Όπως ο Τσιτσιπάς που πάλεψε και τα κατάφερε. Από την Καρδίτσα κατάγεται ο πατέρας του. Το ήξερες; Η Καρδίτσα ανήκει στη Θεσσαλία και από πάνω ακριβώς είναι η Μακεδονία. Η δική μας Μακεδονία. Υπάρχει άραγε και άλλη;
June 4, 2018

Η συγγραφέας Αλίκη Valores μας ταξιδεύει στη δική της μαγική χώρα!

Το μήνυμά της; Η αγάπη μπορεί να αλλάξει πραγματικά τον κόσμο. Η ελεύθερη ψυχή μπορεί να σε ταξιδέψει σε μια πολύχρωμη πραγματικότητα... Και το αποτέλεσμα; Ένα ακόμα μαγευτικό συγγραφικό δημιούργημα που μας οδηγεί στα μονοπάτια του να είσαι άνθρωπος με ποιότητα και αξίες, με αγάπη και θετική σκέψη, γιατί όλα αυτά είναι τελικά που θα σε κάνουν ευτυχισμένο.
May 20, 2018
meghan markle athenaspot

5 πράγματα που μας έμαθε για την ομορφιά η Meghan Markle

Σε μια εποχή που οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι στο ζενίθ και τα φρύδια tattoo είναι το σήμα κατατεθέν πολλών γυναικών, έρχεται η Megan Markle και λέει ναι στην απόλυτα φυσική ομορφιά!
February 26, 2018

CREAM BOOSTERS: Η ομορφιά είναι προσωπική υπόθεση!

Εξατομικευμένη φροντίδα ομορφιάς: Είναι ακριβώς όπως η ζωή σου. Ξυπνάς κάθε μέρα με την ίδια διάθεση; Τρως κάθε μέρα το ίδιο πρωινό; Λαχταράς τα ίδια πράγματα; Γιατί τότε να βάζεις στην επδερμίδα σου ακριβώς την ίδια κρέμα κάθε μέρα; Ανακαλύψτε τα cream boosters by Frezyderm
January 22, 2018

5 Top προϊόντα από τη FREZYDERM

Αγαπήστε τον εαυτό σας και θα σας αγαπήσει και αυτός. Ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει συγκεκριμένες ανάγκες και οφείλει να βρίσκει τα κατάλληλα, εξατομικευμένα προϊόντα περιποίησης που θα καλύπτουν αυτές τις ανάγκες. Δυστυχώς, χρειάζoνται πολλές δοκιμές μέχρι να βρείτε τα super προϊόντα που θα κάνουν αυτά που υπόσχονται και ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετά χρήματα. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που τα δοκιμάζουν πριν από εσάς για εσάς και σας λένε τη γνώμη τους. Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.
January 14, 2018

Γιατί πια θα χαμογελάω στα γενέθλια…

Τελικά, δεν είναι κακό να μεγαλώνεις. Νομίζω πως έχω αρχίσει να αναθεωρώ. Η ζωή μας είναι το μεγαλύτερο δώρο και τα γενέθλια είναι η υπενθύμιση. Είναι εκεί κάθε χρόνο την ίδια μέρα για να σου θυμίσουν πόσο τυχερός είσαι που ζεις. Πόσο τυχερός είσαι που άλλος ένας χρόνος σου χαρίστηκε για να ονειρευτείς και να ζήσεις όπως εσύ θες. Η ελευθερία είναι επιλογή... Από δω και πέρα στα γενέθλια θα χαμογελάω.