Γιατί Ελληνικά;

Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν ταλέντο στο να γράφουν. Νομίζω ότι είναι μαγικό να μπορείς σε ένα λευκό χαρτί να γράφεις και να εκφράζεις μέσα από τις λέξεις τη μαγεία των συναισθημάτων σου, τον κρυφό σου κόσμο, όλα όσα σκέφτεσαι και δεν μπορείς να πεις. Να ψάχνεις τις λέξεις. Να βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Να αντλείς μέσα από τις χιλιάδες λέξεις της γλώσσας μας την κατάλληλη αυτή μικρή λεξούλα που θα κουμπώσει στο κείμενο και θα του δώσει πνοή. Αυτή η λέξη που θα σε ταξιδέψει μέσα στις γραμμές και θα κρατήσει τον αναγνώστη σου καθηλωμένο να θέλει να καταπιεί το σύγγραμμα μέσα σε λίγη ώρα. Να μη μπορεί να σταματήσει να διαβάζει αυτά που γράφεις. Είναι ταλέντο να μπορείς να γράφεις. Και ψυχοθεραπεία. Και λύτρωση για όλα όσα θέλεις να πεις και δεν μπορείς. Για όλα όσα σκέφτεσαι.

Γι αυτό το λόγο δημιούργησα αυτό το site. Για να μπορώ να ταξιδεύω μέσα από τις λέξεις από εδώ που βρίσκομαι. Kαι το site θα είναι στα ελληνικά. Γιατί αυτή είναι η γλώσσα μου. Γιατί με αυτή μπορώ να εκφράζομαι. Να βρίσκω τις λέξεις. Να ψάχνω, να σκέφτομαι, να γράφω. Αυτή είναι η μητέρα όλων των γλωσσών. Και έχω την τύχη να είμαι Ελληνίδα. Και να μπορώ να χρησιμοποιώ αυτή τη γλώσσα γιατί είναι η μοναδική που δεν έχει όρια. Και δεν με περιορίζει. Μπορώ να γράψω όλα όσα θέλω και πάντα θα ανακαλύπτω αυτή τη λέξη τη μοναδική λέξη που να ταιριάζει στο κείμενο.

Στόχος μου είναι να ταξιδέψετε μαζί μου μέσα από τις σκέψεις και τα άρθρα μου. Να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Θα χαρώ πολύ να σας έχω συνοδοιπόρους και να μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις. Γιατί τελικά μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, έχουμε ξεχάσει τα βασικά. Να επικοινωνούμε. Να ανταλλάσσουμε απόψεις. Να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Να μιλάμε. Να γράφουμε. Να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Να ερχόμαστε κοντά ακόμα και όταν μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα.

elliniki glwssa menoumemirates

elliniki glwssa menoumemirates

Αυτό το θετικό έχει η ελληνική γλώσσα. Νιώθεις ότι είσαι κοντά. Και οι Έλληνες στην ξενιτιά το έχουν ανάγκη. Να νιώθουν το σπίτι τους. Να έχουν κάτι που να τους το θυμίζει. Να συσπειρώνονται. Να διαπρέπουν. Να ξεχωρίζουν. Δε μπορώ να νιώθω Ελληνίδα όταν γράφω στα αγγλικά. Δε μπορώ να με λένε Αθηνά και να γράφω στα αγγλικά. Χάνεται η σοφία. Χάνεται η μαγεία. Χάνονται όλα όσα μπορεί κάποιος να πει όταν ξέρει να διαβάζει και να γράφει την Ελληνική γλώσσα.

Για παράδειγμα η λέξη ωραίος προέρχεται από τη λέξη ώρα. Είναι ωραία που γράφω αυτά που γράφω τώρα. Γιατί για να είναι κάτι ωραίο πρέπει να έρθει στην ώρα του. Ένα φαγητό δεν είναι ωραίο όταν έχουμε ήδη φάει, μια γυναίκα είναι ωραία στα 30-40 της γιατί είναι η καλύτερή της ηλικία.

Δε θα πεις ποτέ μια γυναίκα στα 70 της ωραία. Θα πεις πρέπει να ήταν ωραία στα νιάτα της. Και η ελληνική γλώσσα είναι ωραία γιατί είναι μελωδική. Γιατί είναι οικεία. Γιατί τη μιλούν ελάχιστοι στον κόσμο αλλά όλοι έχουν γοητευθεί από την αρτιότητά της και τη διαχρονικότητά της.

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα… (βιβλίο Γκίνες).

Καλό μας ταξίδι

Α.