Η συγγραφέας Αλίκη Valores μας ταξιδεύει στη δική της μαγική χώρα!

Αλίκη Valores. Valores όπως αξίες. Μια συγγραφέας με ταξιδιάρικη ψυχή, αλληγορική αλλά και προσγειωμένη στη δική της πραγματικότητα. Ένα πνεύμα ανήσυχο, που ξέρει, ή μάλλον έμαθε μέσα από το ταξίδι της σε αυτή τη ζωή- να χρησιμοποιεί με το δικό της προσωπικό τρόπο την τέχνη του μαγικού ρεαλισμού δένοντας την αριστοτεχνικά με τις ανώτερες πνευματικές και ανθρώπινες αξίες. Μια Ελληνίδα συγγραφέας από την Αθήνα που έχει αγαπηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

menoumemirates

@menoumemirates

Το μήνυμά της; Η αγάπη μπορεί να αλλάξει πραγματικά τον κόσμο. Η ελεύθερη ψυχή μπορεί να σε ταξιδέψει σε μια πολύχρωμη πραγματικότητα. Το φανταστικό αποτελεί το κρυφό μυστικό για να ζεις ουσιαστικά στο πραγματικό…

…Kαι το αποτέλεσμα; Ένα ακόμα μαγευτικό συγγραφικό δημιούργημα που μας οδηγεί στα μονοπάτια του να είσαι άνθρωπος με ποιότητα και αξίες, με αγάπη και θετική σκέψη, γιατί όλα αυτά είναι τελικά που θα σε κάνουν ευτυχισμένο.

Η Αλίκη Valores

σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός, ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και έχει διαμείνει σε διάφορα μέρη του κόσμου με πιο πρόσφατο σταθμό το Ντουμπάι. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το Tae Kwon Do, παίζει ηλεκτρική κιθάρα και γράφει στίχους. Με αφορμή το νέο της συγγραφικό έργο “Το φυτό του Δαίδαλου”, μάς μιλάει για την ίδια: Τις αξίες της, την πορεία της, την πηγή της έμπνευσής της και τα όνειρά της.

Aξίες για μένα

δεν είναι μια τυπική διαδικασία του να ακολουθείς με κλειστά τα μάτια και συντηρητικά ό,τι θεωρείται σωστό. Να έχεις αξίες σημαίνει να έχεις επίγνωση και ενσυναίσθηση. Να είσαι δίκαιος, να σέβεσαι, να έχεις καλοσύνη και να είσαι αυθεντικός ακόμα και στο πιο απλό πράγμα που κάνεις. Να είσαι επιλεκτικός και να ζεις με όλο σου το είναι την κάθε στιγμή, χωρίς να βλάπτεις ή να εκμεταλλεύεσαι τον συνάνθρωπό σου.

(Καλός) Συγγραφέας για μένα είναι

εκείνος που συγγράφει επειδή μιλάει η ψυχή του μα παράλληλα υπάρχει και επαγγελματισμός στον τρόπο γραφής του. Εκείνος που θέλει να μοιραστεί τη γνώση και να βοηθήσει το συνάνθρωπό του, παραμερίζοντας από το συγγραφικό του λόγο το προσωπικό συμφέρον και αποσκοπώντας μόνο στο κοινό καλό.

 Το νέο μου βιβλίο “Το Φυτό του Δαίδαλου” γεννήθηκε για να

βάλει και αυτό την πινελιά του σε μια πολύχρωμη και θετική εικόνα της πραγματικότητάς μας, όπως και τα υπόλοιπα πνευματικά του αδέλφια. Δίνει το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης και της ενότητας, που σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες πνευματικές και ανθρώπινες αξίες, μπορούν να αποτελέσουν ένα μαγικό κλειδί που όλοι μπορούμε να κρατήσουμε στα χέρια μας. Ένα κλειδί με το οποίο, αν θελήσουμε να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας, ενσωματώνοντάς τες στη ζωή μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτόματα κάνουμε λίγο καλύτερο αυτόν τον κόσμο. Ίσως όχι τέλειο, αλλά αρκετά ιδανικό, ώστε να ζούμε μέσα σε αυτόν αξιοπρεπώς ως ανθρώπινα όντα.

Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω στον κόσμο είναι

η κακία, η αρνητικότητα και η ιδιοτέλεια. Πιστεύω πως αν αυτά φθίνουν από το ανθρώπινο μυαλό τότε και όλα τα υπόλοιπα θα αλλάξουν, διότι οτιδήποτε άσχημο συμβαίνει σε αυτό τον πλανήτη είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Πηγή της έμπνευσής μου αποτελεί

το κάθε τι που ζω, το κάθε τι που κοιτάζω, το κάθε τι που ακούω και νιώθω.

Ο δρόμος προς την πνευματικότητα για μένα είναι

Η εσωτερική αναζήτηση, η γνώση του εαυτού, η κατανόηση του ποιος πραγματικά είμαι και τι θέλω. Διότι όταν είμαστε σε θέση να ακούσουμε τη φωνή του εσωτερικού εαυτού μας και να έχουμε αντίληψη των πραγμάτων γύρω μας, μπορούμε να κατανοήσουμε πολύ πιο εύκολα όλα όσα μας προβληματίζουν και θέλουμε να ανακαλύψουμε.

Από το εγώ στο εμείς μπορούμε να περάσουμε όταν

θελήσουμε να αλλάξουμε. Όταν αποδεχτούμε τα ελαττώματα και τα λάθη μας και θελήσουμε να εξελιχθούμε. Όταν αντικρύσουμε μέσα μας τον λόγο που είμαστε εδώ και πετάξουμε κάθε μικρότητα και κατώτερα συναισθήματα, λειτουργώντας για το καλό μας, το καλό των συνανθρώπων μας και του πλανήτη που ζούμε.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι

η αγάπη και η ενότητα που νιώθω ότι υπάρχει στα πάντα μέσα μας και γύρω μας. Το να αντιληφθούμε κάτι τέτοιο, νομίζω, είναι από μόνο του μια πηγή έμπνευσης που θα μας ωθήσει στο να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός όμορφου και ειρηνικού πλανήτη σε αρμονία με τις ανθρώπινες και πνευματικές αξίες.

Αν έπρεπε να δώσω μια συμβουλή στις νέες γενιές αυτή θα ήταν

να μη σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται. Αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, το γνωρίζω. Δυσκολίες όμως πάντα θα υπάρχουν για όλους μας. Να ελπίζουν, να μάχονται και να στοχεύουν πάντα σε αυτό που αγαπούν και τους γεμίζει. Να θυμούνται πάντα πως αυτοί είναι το μέλλον μας. Ό,τι και αν γίνεται ότι κι αν τους λένε το μέλλον όλων μας θα είναι στα χέρια τους, γι’ αυτό να μη το βάζουν κάτω ποτέ!

Το όνειρό μου είναι

Αυτό που ζω την κάθε στιγμή.

 

Περι… γράφοντας το νέο βιβλίο:

 

  • Tο «Φυτό του Δαίδαλου» εκτυλίσσεται σε πραγματικές τοποθεσίες του σύγχρονου κόσμου μας, μέσα από το πρίσμα του φανταστικού.

Σε αυτό το βιβλίο μια ομάδα στρατιωτών επιστημόνων κι έμπειρων σκαϊντάιβερς και γουίνγκ σούτερς ανακαλύπτει ένα θαυματουργό φυτό με υπερφυσικές ιδιότητες. Το Φυτό του Δαίδαλου.

Η έρευνά τους διεξάγεται μυστικά στην έρημο του εμιράτου του Ντουμπάι. Σύντομα, όμως, θα αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο κίνδυνο, μια πολύ σοβαρή απειλή που μπορεί να οδηγήσει στην

αποκάλυψή της. Θα καταφέρουν τελικά να διαφυλάξουν το μυστικό;

Ανοίξτε τα φτερά σας και ετοιμαστείτε να πετάξετε μαζί τους!

  • Για εσάς που επιθυμείτε να διαβάσετε το νέο βιβλίο της Αλίκης Valores «Το Φυτό του Δαίδαλου» μπορείτε να το βρείτε εδώ
  • Άλλα έργα της ίδιας είναι τα:
1. «Ένα Παράξενο Ταξίδι» 2013,εκδόσεις iwrite
2. «Χωρίς Προορισμό» 2015,εκδόσεις Πηγή
3. «Όταν ο Σελ γνώρισε το Σύμπαν»-«When Sel met the Universe» 2016, Partridge
Συνέντευξη στην Αθηνά Γκαντήραγα
Photo credits: Marianna Peneva