“Μεταναστευτικό”… Αφύπνιση Συνείδησης

Κυρίες και Κύριοι. Έλληνες ή μη. Εσείς που έχετε μια στοιχειώδη μόρφωση και μπορείτε να αντιληφθείτε μερικές στοιχειώδεις αλήθειες. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το μεταναστευτικό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή. Και την βρίσκει απροετοίμαστη. Απροετοίμαστη συνολικά. Πάψ’τε πια με τα πολιτικά. Δεξιοί και αριστεροί. Εθνικιστές και επαναστάτες. Διαβάστε λίγο την ιστορία μας και θα καταλάβετε. Δείτε το “Ψυχή Βαθιά” του αγαπημένου Παντελή Βούλγαρη και θα καταλάβετε πόσοι Έλληνες σκοτώθηκαν στον εμφύλιο. Έλεος.

Δεν σας γράφω αυτό το κείμενο ούτε για να τοποθετηθώ πολιτικά, ούτε για να τοποθετηθώ θρησκευτικά, ούτε γεωπολιτικά. Σας γράφω απλά κάποιες αλήθειες που καλό είναι να γνωρίζετε όλοι, ειδικά εσείς που σπεύδετε να πείτε “ανοίξτε τα σύνορα”.

 

Aπό την Αθηνά Γκαντήραγα

 

Καταρχήν να σας πω ότι είμαι κι εγώ οικονομική μετανάστης. Ξέρω πώς είναι να ζεις στην ξενιτιά και πώς είναι να ζεις με αλλόθρησκους και ανθρώπους από άλλες κουλτούρες. Ζω ανάμεσά τους. Οπότε πριν βιαστείτε να κρίνετε σκεφτείτε για μια στιγμή.

Δυστυχώς κύριοι, οι γείτονες της Ελλάδας -από όλες τις μεριές- ανέκαθεν ήταν άτομα διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας. Δυστυχώς για τους Έλληνες, οι άνθρωποι αυτοί είναι κατώτερου μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου. Άρα εύκολα χειραγωγήσιμοι. Άρα εύκολα μετατρέπονται σε πρόβατα έτοιμα για σφαγή. Άρα πιστεύουν άκριτα αυτά που τους λένε και φανατίζονται στο όνομα του Ισλάμ -που πραγματικά για όσους έχουν διαβάσει το Κοράνι- δεν προτρέπει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Άνθρωποι λοιπόν αγράμματοι, αμόρφωτοι και πολλοί. Φυσικά, δε γνωρίζουν τι θα πει αντισύλληψη οπότε “Αυξάνεστεπληθύνεστε και κυριεύστε τη Γη” χωρίς να σκεφτούν τον τρόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Αν θα έχουν να τους προσφέρουν τα προς το ζῆν. Αν θα μπορούν να τα πάνε στα σχολεία ή να τους προσφέρουν αξιοπρεπή ζωή, στέγη και τροφή. Απλά ανθρώπινα δικαιώματα.

Μη βιαστείτε να πείτε ότι υπάρχουν και μορφωμένοι. Αναφέρομαι στη μάζα. Φυσικά και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, συνήθως τα άτομα που μένουν στα παράλια της Ασίας ή στην Κωνσταντινούπολη ή στη Συρία -που δεν είχαν καμία πρόθεση να φύγουν από την πατρίδα τους- και έχουν μια κάποια πρόσβαση στη γνώση. Οι υπόλοιποι στα βάθη της Ασίας είναι ακριβώς όπως σας τους περιέγραψα.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες ζωής έφυγαν από τις χώρες τους και κατευθύνθηκαν προς την πρώτη χώρα που βρίσκεται δίπλα στα σύνορά τους. Την Τουρκία. Η Τουρκία λοιπόν, που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση με την επεκτατική της πολιτική μέσα στους αιώνες σπρώχνει όλους αυτούς τους κακόμοιρους, δίχως ελπίδα, χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη και ο Πρωθυπουργός της χώρας απειλεί ότι θα γεμίσει τις ακτές του Αιγαίου με μυριάδες τέτοιους ανθρώπους.

Όταν αυτό συμβεί -είδαμε και το 2015 να συμβαίνει το ίδιο- όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι θα καταλήξουν στην Ελλάδα, άλλοι πνιγμένοι, άλλοι ταλαιπωρημένοι, άλλοι καημένοι πάντως όλοι θα έρθουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα λοιπόν που είναι μια χώρα φτωχή πια, προερχόμενη από μια δεκαετή οικονομική κρίση και έχοντας σπαταλήσει τα όποια κονδύλια -ομολογουμένως ήταν αρκετά- έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να “βολέψουμε” τους λαθρομετανάστες, δεν μπορεί να αφομοιώσει όλους αυτούς τους νέους μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν κάθε μέρα στα σύνορα.

Αν αυτοί λοιπόν μπουν τι θα γίνει;

Τα νησιά και η ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας θα γεμίσουν ακόμα περισσότερο με άτομα τέτοια που δεν παράγουν έργο – η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα ανεπτυγμένη με βιομηχανίες και εργοστάσια που να χρειάζεται εργατικό δυναμικό- αλλά χρειάζονται να φάνε, να πιούνε και καταλύματα για να κοιμηθούν. Φυσικά επειδή αυτό δεν γίνεται, οι συνθήκες που ζουν είναι άθλιες, τους τρώνε τα ποντίκια και πραγματικά δεν θα ήθελε κανένας να είναι στη θέση τους. Επίσης επειδή όλοι αυτοί είναι μαντρωμένοι, χωρίς ελπίδα και εξαιτίας της αμορφωσιάς και όλων αυτών που έγραψα παραπάνω, ξεκινούν τα προβλήματα. Συνέπειες; Η εγκληματικότητα και η βία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, σπάνε, βρίζουν, έχουν μίσος στις καρδιές τους και είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν ό,τι βρουν.

Προσοχή ΝΟ 1. Δεν λέω ότι όλοι οι μετανάστες έχουν στο μυαλό τους να κάνουν κακό στην Ελλάδα. Ούτε ότι όλοι έρχονται για φασαρίες. Αλλά αυτό θα γίνει αναπόφευκτα, καθώς αλλάζει η σύσταση του πληθυσμού στη χώρα.

Προσοχη ΝΟ 2. Μη συγκρίνετε αυτά τα άτομα με τους Έλληνες πρόσφυγες του Πόντου και της Μ. Ασίας και γενικά τους Έλληνες πρόσφυγες. Αφενός οι άνθρωποι του Πόντου και της Μ. Ασίας ήταν μορφωμένοι άνθρωποι με πλούτο και αξιοπρέπεια. Αφεταίρου, οι Έλληνες πρόσφυγες δεν πήγαν πουθενά να βλάψουν κάποιον ούτε να καταστρέψουν τον πολιτισμό της χώρας που πήγαν. Οι Έλληνες όσο και να θέλετε να μου πείτε το αντίθετο, όπου πήγαν διέπρεψαν, δημιούργησαν, προσέφεραν στο κράτος που τους φιλοξένησε. Το σεβάστηκαν. Πηγαίνετε στην Αμερική, στην Αυστραλία, στο Λονδίνο όπου θέλετε στη Γη και δείτε πώς ζουν οι Έλληνες και την προστιθέμενη αξία έχουν δώσει στις χώρες που μετανάστευσαν. Δεν θεωρώ τους Έλληνες ανώτερη φυλή. Θεωρώ όμως ότι έχουμε στο DNA μας αξίες και αρχές και έτυχε ή πέτυχε λόγω της γεωπολιτικής μας θέσης να έχουμε και ανοιχτά μυαλά. Τουλάχιστον στο παρελθόν, γιατί τώρα μας βλέπω να κοιμόμαστε ύπνον βαθύν.

Έβλεπα πρόσφατα ένα οδοιπορικό στον Πόντο με τον  Τάσο Τέλλογλου και τη Σοφία Παπαϊωάννου. Ξέρετε τι έδειχνε; Έναν πολιτισμό. Μια αρχοντιά. Όλα όσα έμειναν όρθια από τότε έδειχναν το μεγαλείο των ανθρώπων που άφησαν τα σπίτια τους και τις ζωές τους με τη Γενοκτονία των Ποντίων. Έφυγαν οι Έλληνες και η περιοχή είναι υπανάπτυκτη. Σίγουρα οι άνθρωποι που ζουν τώρα εκεί είναι σαν την Ελλάδα του 1950, φτωχοί και χωρίς πολιτισμό, αμφιβάλλω αν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ ή αν στα σχολεία μαθαίνουν τίποτα εκτός από το πόσο σπουδαίος ήταν ο Κεμάλ Ατατούρκ. Εννοείται ότι τα σπίτια των Ελλήνων που ζούσαν εκεί που ήταν σαν παλάτια, τα έχουν κάνει “Μουσεία του Κεμάλ”. Οι κάτοικοι λοιπόν αυτών των περιοχών έχουν μείνει “πίσω” όπως και όλοι αυτοί που ζουν στα βάθη της Ασίας, γιατί δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση και στον δυτικό πολιτισμό.

Όπως η Ελλάδα ήταν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό την περίοδο της Αναγέννησης και ζούσαμε στο Μεσαίωνα, το ίδιο και αυτοί τώρα ζουν στο Μεσαίωνα και δεν τους αφήνουν να ξυπνήσουν. Η Ελλάδα λοιπόν αφού έχει περάσει από σαράντα κύματα, τώρα για μια ακόμα φορά στη νεότερη ιστορία απειλείται. Γιατί; Γιατί αυτό που έχει ως απώτερο σκοπό ο κ. Ερντογάν -και τον αφήνουν ανεξέλεγκτο-είναι να πολτοποιήσει τον πολιτισμό και την όποια κουλτούρα μας έχει απομείνει.

Κυρίες και κύριοι, για να υπάρξει ανάπτυξη, χρειαζόμαστε μυαλά και εκπαίδευση, χρειαζόμαστε μέντορες και άτομα με ηγετικές ικανότητες να μας παρασύρουν σε μια καλύτερη εποχή.  Χρειαζόμαστε μια νέα Αναγέννηση και μια άνθηση στην ιστορία της νεότερης ανθρωπότητας. Αρκετά με την πολιτιστική ύφεση. Μορφώστε τους ανθρώπους, καλλιεργείστε την αγάπη, τις αξίες και τη γνώση και μη πάτε άλλο πίσω. Ας κάνουμε όλοι μαζί κάτι για να ανέβει η ανθρωπότητα έστω και ένα μικρό σκαλοπατάκι. Αυτό είναι το χρέος μας όχι να προάγουμε τη βία και να ισοπεδώνουμε ανθρώπους, κουλτούρες και πολιτισμούς.

Ξυπνήστε λοιπόν και αντιδράστε. Το μεταναστευτικό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή. Και την βρίσκει απροετοίμαστη. Απροετοίμαστη συνολικά. Δεν υπάρχουν υποδομές και κανένας δεν θέλει να βοηθήσει. Δεν έχει σημασία ποιος φταίει πια. Η Ελλάδα δέχεται επίθεση. Το πρόβλημα είναι μέσα στο σπίτι μας, στην πόρτα μας, στα σύνορα, στον Έβρο, στη Λέσβο, στη Σάμο.

 

Always be you

Be inspired

Be unique

Love

Athena